Residence G

The residence is a manifesto for a country life. Its starting point is the body of a U-shaped 18th century farmhouse set in a natural setting, a haven of biodiversity. The rehabilitation and extension of this building highlights the old building and the surrounding nature. An area giving access to the farm has been drawn. The interior courtyard creates a patio around which the rooms of the house are articulated. The identity facade of the farm is preserved, the others are redesigned. The whole is extended with a south facade, to take advantage of the light. Another extension is added to create a family area with a swimming pool. The formal language of the farmhouse is reinterpreted for the extensions, which are covered in a charred wood cladding. Large skylights are created. Each staircase leading to the upper floors offers pictures of the surrounding nature.